Wednesday, December 7, 2011

Tagala kindlustamise kuu


Elus tuleb teha valikuid. Elu jooksul muutub see nimekiri, mida me peame tähtsaks. Kord on selleks esmatähtsaks asjaks karjäär, kord õpingud, kord sport. Igal asjal on oma õige aeg.

Korrapärane jooksuharrastus tähendab, et me peame võtma aega millegi muu arvelt. Olgu selleks töö või vaba aeg. Sageli tuuakse ohvriks perega ühiselt veedetud aeg. Harva juhtub, et peres kõigil on üht-moodi huvid.

Me ei märkagi kuivõrd isekaks me võime muutuda ja panna maailma enda ümber pöörlema. Unustades fakti, et maakera pöörleb ikka omasoodu, hoolimata meie pettekujutlusest, et oleme maailmanaba.

Mõnikord on vaja väikest tõuget, et avada me ees uus tee või näha maailma teisiti. Nii nagu asjad tegelikult on.

Nii nagu on vaja endale leida põhjuseid, et treenida, tuleks aeg-ajalt leida põhjused, et võtta paus.

Mõnel perioodil, näiteks jõulude ajal, tuleks leida aega nendele, kes on sinu isekat hobi vaikides toetanud. Andnud igapäevaselt panuse selleks, et sa saaksid liikuda oma eesmärgi suunas.

Jõulude ajal jooksjate kaasadel ei ole vaja ei kalleid kingitusi, ei uusi medaleid, ei uusi rekordeid. Vaja on hoopis midagi muud. Vaid paari päeva, kus ei tõmmata jalga treeninguid ja ei sukelduta pimedas lumetormi. Salasooviks on vaid mõned rahulikult perega koos veedetud päevad. Mõned korrad, kus tuntakse, et on midagi tähtsamat kui sport. Miks mitte seda väikest rõõmu siis kaasale pakkuda?

Nii nagu sõjas määrab sageli lahingutulemuse, kuivõrd tugev on tagala, on see sama oluline isiklikus elus.

See aasta jätan hooaja kokku võtmata ja uued eesmärgid sättimata.

Detsember on tagala kindlustamise kuu.

No comments:

Post a Comment