Monday, June 1, 2015

Viimased päevad maratonini

Neljapäeval, kolm päeva enne maratoni, otsustasime külastada Comradese majamuuseumi ning seal asuvat väiksemat messikeskust. Lisaks oli mul soov osta endale uus ajavõtukiip, kuna isiklik oli koju ununenud, ning teiseks osta bussipiletid finisist tagasi Durbanisse, mida müüdi vaid eelmüügist.

Comradese majamuuseum

Pietermaritzburgi messikeskuses oli esindatud vaid suurtoetaja New Balance. Ei saanud kuidagi võitu kiusatusest osta kaasa paar Comradese logoga spordieset meenutuseks üritusest.

Eraldi ruum oli sisustatud "Green number" (rohelise numbri) omanikele. Selle staatuse ja erikohtlemise osaliseks saad siis, kui oled vähemalt 10 korda lõpetanud Comradese. Sinna ruumi meil veel asja ei olnud. Aja jooksul on pea üheksa tuhat jooksjat saanud selle klubi liikmeks. Neist mitmed on suutnud maratoni lõpetada üle 40. korral.

Bill Rowan, esimene Comradese võitja

Majamuuseum sisaldas kokkuvõtet Comradese ajaloost, fotosid võitjatest ning meeneid jms huvitavat, mis seotud Comradese pika ajalooga. Võitjate jalanõud, medalite komplektid jne. Päris huvitav oli. Kõikide võitjate nimed olid pandud kamina kohal asuvale autahvlile. Samas tahvlil ruumi veel on. Selleks, et tahvel täis saab, kulub hinnanguliselt veel vähemalt 200 aastat.

Huvipakkuv oli samuti raja makett, mis ilmestas tõuse ja laskumisi, mis meid ees ootas. Rajaprofiil viitas selgelt "äärmuslikule inimkatsumusele".

Raja makett

Reedel sõitsime Durbanisse, et saada kätte oma stardimaterjalid. Nagu eeldadasime oli rahvast kui murdu.

Numbrite kättesaamiseks olid päris pikad järjekorras. Stardimaterjalide kättesaamise saaks tõenäoliselt teha ladusamaks. Minuga läks eradi rohkem aega kuna uus ajavõtu kiip tuli mu nimega ära siduda. Õnneks suutsin registreerimise näitsiku ära rääkida, et ta minu asemel, uues pikas järjekorras seismise asemel, sidumise tagantukse kaudu ära teeks. Suur tänu talle vastutulelikkuse eest.

Eraldi järjekorrad olid kohalikele, rohelise numbri omanikele ja välismaalastele

Nänn, mis stardimaterjalidega kaasa anti, oli rikkalik. Eriti edavad olid jooksuürituse särgid, oranz-kollased, mis paistavad kaugele silma.

Messikeskus oli suur ja avar ning enamik tuntuid kaubamärke oli esindatud. Samas messikeskuse kõige alguses olev New Balance pood, kus oli enamik Comradese märgiga tooteid, kooris koore ja tegi korralikku käivet.

Stardimaterjalid käes läksime tagasi majutuskohta, et süüa kõht täis, pakkida asjad ja minna varakult magama.

No comments:

Post a Comment