Monday, March 10, 2014

Plaanid 2014 (korrigeeritud versioon)


Kui ei saa muuta olusid tuleb üritada kohaneda oludega. Viimaste kuude trennid on olnud kaootilised ja juuni lõpuni väga paremat rütmi loota ei ole.

Seetõttu tuleb pöörata olukord enda kasuks ehk rahulikult tiksuda mahtu ladumaks põhja tulevikuks. Olla kannatlik ja oodata hetkel kui tekib võimalus taas tõsisemalt liigutama hakata.

Millest koosneb juuni lõpuni treeningplaan. Aeglases tempos jooksud, rahulikud mäkkejooksud ning nagu Nurmekivi oma seminariõhtul soovitas, lisada mõned rütmijooksud sekka. Võimalusel sõidan taastavaks trenniks ratast rahulikus tempos.



Ka võistlused valin treeningvõimalustele sobivad. Ühele jooksuüritusele panin end juba kirja. Millisele, selle avan kunagi hiljem. Sellele valmistumiseks pean proovima jooksu, mida võiks tõlkida eetsi keeles topelt- võileivaks. Millisena see võileib maitseb, sellest samuti hiljem, kui olen saanud selles osas targemaks.

Selleks, et mahu tiksumine kuluks lõbusamalt võtan kavva Eestis toimuvad maratonid, mis muude üritustega väga ei ristuks ning mida ma veel jooksnud ei ole. Näiteks Võidupüha, Rõuge, Mulgi..? Sellega seoses pakkumine, et kes vajab jänest mõnel Eestist toimuval jooksumaratonil lõpuajaga 3:30 – 4 h, siis andke märku. Kui kalendrisse sobib, teeme ära.

Lisaks tuleb leida aega klubilise tegevuse edendamiseks. Algus on tehtud ja tundub, et liigume õiges suunas. Kuigi palju on veel teha ja mitmed ideed järele proovida.
Jätkame joont, kus üritame aidata harrastajal treenida targemalt. Sest jooksmine, nagu professor Nurmekivi kinnitas, on tehniline ala. Nii et kes soovib saada jooksmise vallas haritumaks, on meie seltskonda oodatud.

No comments:

Post a Comment