Thursday, May 28, 2015

5 päeva stardini - teisipäev

Hommikujooksu tegin 1,5 km pikema ja rohkema tõusumeetritega. Jalad olid alguses päris kanged. Võrreldes esmasäevaga oli näha paari kohalikku, kes läksid tööle jooksuga. Ma ei olnud sel hommikul ainuke jooksja. Pilt bussipeatuses kordus. Ainuke erinevus oli, et nüüd nägin kuidas rahvas viidi ära kõrge äärega suures traktorikärus. Seisti püsti ja hoiti võredest kinni. Aafrika on äärmuslike vastandite maa.

Teise päeva matk erines esimesest. Jõudsime matkaraja aluses üles platoole kõrgusele, millelt edasi liikusime 2100 m kõrgusel kulgeval mägisrajale. Sellel rajal saaks tõenäoliselt joosta. Valisime mäe mida mööda üles poole rühkida. Mina peatun 2300 m peal. Mulle piisab. Kaupo läheb edasi kõrgemale.

Pikutan natuke, teen pilte. Mõõdan ajaviiteks puhkepulsi. See on sellel kõrgusel kaks korda kõrgem kui merepinnal mõõdetult. Süda saab kõrguses päris kõva koormuse. Tunnen aeg-ajalt kuidas tõuse võttes pump teeb tööd kuna hõredam õhk vajab lisatööd. Jõuame tagasi enne hämardumist.

Mõned meenutused pildis:

Mägirajad kulgesid mööda mäe külgi ülespoole

Poolel teel vaadet nautimas

Rajatähised matkarajal
Rühime sihtmärgi suunas

Vaade 2300m kõrguselt matkarajale

Päevase matka pikkus numbrites 26,5 km, 6,5 tundi, 1 066 tõusumeetrit.

Matka ajal tarbitud toit – kaks banaani, kaks apelsini, üks meest tehtud spordigeel, peotäis rosinaid sokolaadis ja 1,5 l vett. Vett jäi natuke väheks. Samas energia mõttes pidas keha vastu.

Jalad said taas päris kõva koormuse. Samas lihased vist hakkavad harjuma. Imestan, et organism saab nii vähese energiavaruga hakkama. Päevad on pikad, kuid kui nii kaugele tuldud siis tuleb seda võimalust kasutada.


No comments:

Post a Comment