Monday, October 24, 2011

Frankfurt 2011 maratoni eel


Eelmisel nädalal läks registreerimine lukku kui täitus maagiline 15 000 jooksja piir. Stardinimekirjast leidsin vähemalt 11 kaasmaalase nime. Tõenäoliselt on Eestist osalejaid rohkem, kuid kahjuks ei anna otsida stardinimekirjast riigi järgi.

Lähen jooksule vastu ühelt poolt rahulikult kuid teisalt väikse ärevusega. Treeningud on näidanud, et vajadusel suudan edasi liikuda küll. Samas sõltub lõpptulemus paljudest pisiasjadest: enesetunne, õige jooksukiiruse valik, ilm, õige toitumine ja joomine rajal, kuidas uued jooksujalanõud vastu peavad jne.

Kõige tähtsam on muidugi rahulik kaine meel ja tugev vaim. Esimest on vaja esimesel kahel kolmandikul ja teist viimasel kolmandikul.

Otsustasin muuta natuke geelide tarbimise ajastust ning jooksukiiruse valiku taktikat. Tõehetk, milline oli hetkevorm ja kas kavandatud muudatused toimisid, on pühapäeval. Pühapäeva õhtul saab siis teha väikse kokkuvõtte ja jagada kogemusi ning muljeid.

Homme viimane trenn ja jalad seinale. Vaherepliigina, et see pimedas ja poris sumpamine hakkas juba ära väsitama. Viimased aastad on näidanud, et Eesti oludes on võimalik normaalselt harjutada oktoobri keskpaigani ning novembrisse maratoni kavandada on  korraliku harjutamise mõttes juba liiga riskantne.

Ilmataat tundub hetkel üritust toetavat. Prognoos on 9-12 kraadi sooja, päikseline ilm ja lõunatuul 3 m/s.

Online pilti peaks üle kantama veebis http://www.hr-online.de/website/fernsehen/sendungen/index.jsp livestream.
Homme peaks ilmuma ka pühapäeva telekava http://www.hr-online.de/website/fernsehen/sendungen/programm.jsp?t=5. Siis saab selgemaks mida ja millal näidatakse.

Jälgige jooksu http://www.bmw-frankfurt-marathon.com/. ja hoidke pöialt, et lisaks rajarekordi alistamisele tuleb ka kohalikke isiklikke rekordeid.

2 comments:

  1. Eks see maraton on ju ettearvamatu! Head maratoni ja rekordit!

    ReplyDelete
  2. Eeldatavat tulemust on võimalik päris täpselt hinnata. Kogemuse kasvades täpsusega +/- 5-10 min. Ajaparanduseks peavad kõik asjad kokku langema. Kohtumiseni rajal ja parimad soovid sullegi.
    Lühemate startide põhjal peaksime jooksma aja samasse auku.

    ReplyDelete