Thursday, May 28, 2015

4 päeva stardini - kolmapäev

Hommikujooksu jätan targu tegemata. Täna tuleb tõenäoliselt pikim matkapäev. Ega me päeva alguses ei tea kunagi kuhu välja jõuame. Valime pikima raja, mis viib järgmise mäekülje alla. Ja ehk ka ülespoole.

Algus läheb lõbusalt, kuna alustame tõusmist 1700 m kõrguselt. Alguses järsemad tõusud, mis viivad meid üle 2000m kõrgusele. Edasi kulgeb matkarada mööda mäeharja sihtmärgi suunas. 


Mõni kilomeeter kõndimist mööda mäekülgi ja avaneb vaade tänasele tõusule.


Edasi läheb raskeks ronimiseks. Liigume aeglaselt ja proovin hõredama õhuga harjuda. Aegajalt teeme pausi et tõmmata hinge.


Lõpp pole enam kaugel. Vaateid, mida haarab silm ei suuda fotosilm jäädvustada.


Viimased meetrid on jäänud ja siis saab tõmmata hinge


Üleval näeme mäe teist külge. Oleme jõudnud jägmisele platoole. Kusagil kauguses mäe teisel küljel vaatekauguses jookseb Lesotho piir. 


Mina peatun 3150 m peal. Kaupo liigub veel edasi. Väike selfi meenutuseks


Kotkad tiirutavad kiviviske kaugusel. Samas 3100 m on jahe. Paigal pikalt püsida ei saa sest külm tuul hakkab näpistama. Laskudes märkame mäeküljel metsikuid ahve toimetamas ning uudishimulikke mägijäneseid vm närilisi. Laskumine kulgeb õnneks poole kiiremini. Jõuame tagasi napilt hämaras. Tagasitee autoga on raske kuna valitseb pilkane pimedus ja kõrvalteed on väga auklikud. Lisaks kõnnivad tee ääres pimedas kohalikud. Väsimus võtab sõidu lõpus võimust. Arvutisse ei jõuagi vaadata. Kõht täis ja kohe magama.

Päevase matka pikkus numbrites ca 30 km, 7,5 tundi, 1 727 tõusumeetrit.

Jalad said taas päris kõva koormuse. Lihased on homme tõenäoliselt haiged ja vajavad puhkepäeva.

Matka ajal tarbitud toit – kolm apelsini, kaks spordigeeli, peotäis rosinaid sokolaadis ja 1,5 l vett. Vett jäi taas natuke väheks.

Edasi tulevad puhkepäevad. Comradesele need matkad kasuks ei tulnud, kuid pikemas vaates sai keha hea koormuse. Jalalihased ja hingamine pidid uue olukorraga toime tulema.

No comments:

Post a Comment