Monday, May 18, 2015

Kaks nädalat stardini

Aasta tundub taas tulevat ultrajooksu poole kaldu. Ilma et ma oleks kavandanud on asjad kujunenud nõnda, et jooksusõbrad on mind kaasanud erinevatele pikematele jooksuüritustele. Tänud sõbrad. Esimene tõsisem ettevõtmine ootab ees kahe nädala pärast Lõuna-Aafrikas.


Korraldajad kinnitasid eelmise nädala algul ära ka raja lõpliku pikkuse. Mõningate teetööde tõttu lisati võrreldes 2013. aasta jooksuga väike jõnks ning täiendavad 877 m juurde. Nii et kokku 87,72 km ootab ees. Korraldajate väitel pikim jooks Comradese lähiaja ülesjooksude ajaloos. Protsent rajapikkusele juurde ei mängi enam rolli.

Läheme nädal varem kohale, et organism jõuaks natuke kohaneda Aafrika sügisilmaga. Ilmaennustuse trend annab lootust, et päevane temperatuur langeb jooksupäevaks 24-26 kraadilt veel mõne pügala võrra. Samas isegi varahommikune stardiaeg ei paku ka palju leevendust, sest öine temperatuur püsib visalt 19-20 kraadi peal. Pöidlad pihku, et jooksupäeval tuleks külm ja vihmane sügisilm.

Ettevalmistused Comradeseks on kulgenud omasoodu. Tõsiselt pingeline töögraafik on tähendanud, et ettevalmistuse plaanid on mitmes aspektis vaid plaanideks jäänud.
Kaalulangetuse kavadest ei tulnud samuti midagi välja. Töises stressifoonil keha reageeris süsivesiku piiramisele hoopis vastupidiselt loodetule ning hakkas hoopis varusid koguma ning kaal rühkis ülesmäge. Hea et sain jaole.

Teisalt mõned trenni mõttes tehtud jooksud, kevadine Milaano maraton ja Tartu jooksumaraton, andsid tagasisidet, et jooksuvorm pole ka vahepeal väga ära kukkunud. Selline Harju keskmine minek.

Aga ma ei muretse, sest vaim on valmis. Ootel pikka tõusva profiiliga teekonda.

Jooksu strateegia jms panen paika pärast kohapealsete oludega tutvumist. Sellest siis pikemalt umbes nädala pärast. Põhieesmärk on tervelt lõpetada.

Üritan olla reisinädalatel usinam blogija. Elurütm ei ole võimaldanud mitmeid huvitavaid teemasid kirjutiseks ära vormida. Loodan, et suvi annab selleks rohkem võimalusi.

No comments:

Post a Comment